Popravka oštećenih delova oluka

Popravka oštećenih delova oluka

Najčešća oštećenja oluka nastaju usled nesavesnog održavanja. S toga je vrlo važno da se u vreme opadanja lišća oluci češće čiste. Naime, raspadanjem lišća stvaraju se takve materije koje napadaju sloj farbe i kalaja.

Zgrada je i bez oluka završena i gotova, ali neće biti dugo bez njih ispravna. Voda će se sa krova neposredno slivati pored zidova, brzo će pokvasiti teren i dospeće do osnovnih nosećih zidova. Jedan deo vode odbiće se od terena, kvasiće zid i malter iznad izolacije pa će se brzo pojaviti na donjim, a kasnije i na gornjim delovima zida, karakteristični znaci vlage, što će prouzrokovati otpadanje maltera a u unutrašnjosti zgrade vlaženje nameštaja.

Isto takve uočljive, možda ne toliko velike, štete će prouzrokovati i oštećenje ili rupe na oluku. U okolini oštećenih oluka, a i na plafonu procuriće voda i pojaviće se na spoljnim zidovima mrlja od farbe i rđe. Ova oštećenja lakše se popravljaju nego vlažnost osnovnih zidova.

Servisne informacije

Voša pobedila Slask na startu priprema za novu sezonu

23.06.2021

Voša pobedila Slask na startu priprema za novu sezonu

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu poljskog Slaska, rezultatom 1:0, u prvoj pripremnoj utakmici na Mariborskom Pohorju.
Detaljnije
Pogledaj sve